יום רביעי, 24 באוקטובר 2012

מרק מלפפון חמוץ- רסולניק

מרק חורפי ומהמם עם תוספת מפתיעה של מלפפון חמוץ!

מרק סמיך, חורפי, מחמם ומנחם עם תוספת מפתיעה של חמצמצות שמגיעה ממלפפונים חמוצים.




מה שצריכים:


4-5 מלפפונים חמוצים (במלח)
, חתוכים לקוביות או מגורדים בפומפייה

1 תפוח אדמה בינוני- חתוך לקוביות

3 כפות גבוהות פניני גריסים

1 גזר – מגורד בפומפייה

1 בצל קטן (או חצי בצל גדול)- חתוך לקוביות

150 גרם בשר מעושן- אני השתמשתי באסאדו- קוביות קטנות

מספר ענפים של פטרוזיליה/ שמיר/ קובייה קפואה של פטרוזיליה
אופציונלי- עגבנייה או עגבניות שרי



מה שעושים:

 את קוביות תפוחי האדמה שמים בסיר יחד עם פניני הגריסים, וארבע כוסות מים. מבשלים על אש גבוהה עד שתפו"א מתרכך.
(כשהמים רותחים מורידים מהם את הקצף בעזרת כף)


באותו זמן שתפוח האדמה מתבשל מטגנים את הבצל ומוסיפים לו גזר, בשר מעושן ועגבניות.


כשהבצל הופך שקוף, מעבירים את התערובת מהמחבת לתוך הסיר.
מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל על אש בינונית.

את המחבת של הבצל משאירים על האש ומאדים בה את המלפפונים כ- 2 דקות.

מוסיפים את המלפפונים למרק, מוסיפים פטרוזיליה, ממתינים עוד 2 דקות ומכבים.


מוכן!

























הטקסט המקורי, כפי שאמא שלי כתבה :)
מרק עם מלפפון חמוץ-תפוח אדמה מקלפים חותחים לקוביות מחניסים לסיר עם 2 קפות פניני גריסים ו 3-4-   קוסות מיםת מבשלים על אש גבוהת בצל קטן חותחים לקוביות קטנות ומתגנים במחבת עם 2 קפות שמן וגזר 1 מרוסק בפומפיה, אפשר להוסיף בסר מאושן חתוך לקוביות מעבירים למרק ו לאותו מחבת מרסקים 3-4 מלפפון חמוץ ומעדים אותם 2 דקות ,כשתפוח במרק רך מוסיפים מלפפון פטרוציליה מלח ופלפל לפי התאם, מהר ותאים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה