יום שבת, 15 בספטמבר 2012

דייסת אורז ודייסת דלעת

שתי אפשרויות מעולות של דייסה טעימה, מתוקה ומנחמת שמתאימה במיוחד לימות החורף

דייסת אורז עם חלב
משרים כוס אורז לבן, למשך כחצי שעה (צריך שיספוג לתוכו קצת מים) ואז מסננים את המים.
מעבירים את האורז לסיר וממלאים חלב- 3 כוסות בערך כדי שיכסה את האורז לגמרי.
שמים על אש גדולה ומחכים ליד הסיר, כשהחלב מתחיל לבעבע מעבירים לאש קטנה ומערבבים קצת כדי שהאורז לא ידבק לתחתית. מוסיפים 2 כפות סוכר ורבע כפית מלח. מערבבים מדי פעם. כשרואים שכל החלב נספג באורז מוסיפים חלב (בערך כוס, תלוי איזה מרקם רוצים לקבל.) מבשלים כ- 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
אפשר לאכול חם, אבל גם בגרסה קרה זה ממש טעים- אפשר להוסיף חלב קר ולאכול את זה כמו סוג של קורנפלקס.



















דייסת דלעת
לוקחים 600 גרם דלעת. מנקים את השכבה העליונה של הבטן ואת הקליפה. יותר קל לפרוס לפרוסות ואז להוריד קליפה מכל פרוסה בנפרד. חותכים לקוביות בגודל 2*2 בערך ושוטפים. מעבירים את הקוביות לקערת זכוכית ומחממים 10 דקות במיקרו.  כשמוציאים מהמיקרו נראה שיש נוזלים בקערה- את הנוזלים צריך לסנן.
את התערובת מועכים והופכים לפירה, ואז מעבירים לסיר. מוסיפים 3-4 כפות שמנמנות של אורז (אין צורך להשרות) וממלאים בחלב. מביאים לרתיחה על אש גדולה עד שמבעבע ואז מעבירים לאש קטנה ומערבבים. מוסיפים 2-3 כפות סוכר ורבע כפית מלח. מבשלים בערך 20 דקות.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה