יום שבת, 15 בספטמבר 2012

עוגיות פצפוצי שוקולד חלומיות

עוגיות נימן-מרקוס

המתכון לעוגיות האלה הגיע אלי במייל בתפוצה רחבה מארה"ב. לקוחה בחנות הכלבו היוקרתית נימן מרקוס, שמאוד אהבה את העוגיות שנמכרות בה ביקשה באחד מביקוריה לקבל את המתכון. לתדהמתה גילתה שחויבה עליו בסכום של  250 $  (ולא 2.5 $ כפי שטעתה לחשוב). מכיוון שהחנות לא הסכימה לבטל את החיוב החליטה אותה לקוחה להפיץ את המתכון בכל העולם כדי לנקום. אני ואתם מרוויחים כי אלה העוגיות הכי טעימות שיש, בסגנון אמריקאי מופרז.

מה צריכים:
1 כוס חמאה (100 גרם חמאה)
250 גרם שוקולד צ'יפס
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר חום
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד (שוקולד חלב עדיף, כדי להוסיף נימוחות)
2.5 כוסות שיבולת שועל
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי אגוזים קצוצים




מה עושים:
שמים שיבולת שועל בבלנדר ומביאים אותה למצב אבקתי. מקציפים את החמאה יחד עם שני סוגי הסוכר. מוסיפים ביצים ווניל, מערבבים יחד עם הקמח, שיבולת השועל, מלח, אבקת אפייה וסודה. מוסיפים פצפוצי שוקולד, שוקולד ואגוזים. יוצרים כדורים, משטחים אותם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
אופים 10 דקות בחום  של 190 מעלות. יוצאות בערך 50 עוגיות.
הערה- אפשר להסתפק בחצי מכמות הסוכר. להפעיל את התנור על תוכנית בלי טורבו ,כדי שלא יצאו עוגיות קשות וקריספיות. (צריכות לצאת עוגיות רכות ונימוחות)

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה