יום שבת, 15 בספטמבר 2012

סלטים

סלט גזר ושום בסגנון גרוזיניסלט קליל ונהדר עם טעם חזק של שום שמוסיף המון לכל ארוחה. אצלנו שולחן חג אינו שלם בלעדיו.

מה עושים:
4-5 גזרים מגרדים בפומפיה גסה לרצועות.
2 שיני שום
– מועכים
במכשיר.
קצת מיץ לימון
3 כפות מיונז וחצי כוס אגוזי מלך בחתיכות גדולות.
מערבבים הכל וזה מוכן.
 
פרשמקממרח שעשוי מדג, דומה לאיקרה

מה צריכים:פילה דג מלוח / דג מלוח שלם
2 ביצים קשות
פרוסת חלה
1 בצל

קונים פילה דג מלוח או
דג מלוח שלם. עדיף שלא יהיה מלוח מדי- כדי לעדן את המליחות משרים במים או חלב לשעתיים שלוש.
מנקים את העור- תמיד מצד הראש ובעזרת סכין מורידים פילה בלי עצמות.
לכמות של דג מלוח אחד מבשלים 2 ביצים קשות. במטחנת בשר טוחנים את הדג, הביצים, מוסיפים פרוסה של חלה שהושרתה בחלב או במים, 1 בצל.
מוסיפים 5 כפות שמן ו-2 כפות חומץ, מערבבים ומגישים.

סלט אוליבייה
מבשלים 2 תפוחי אדמה, 4 ביצים ואם רוצים גם 2 גזרים. מצננים וחותכים לקוביות קטנות. בנוסף חותכים גם בצל אחד ו-5 מלפפון חמוץ.
בקערה מערבבים את תפוחי האדמה, הביצים, הבצל המלפפונים והגזר, מוסיפים חצי קופסת שימורי אפונה.
אפשר להוסיף גם בשר מבושל או נקניק (פריזר רוסי או תה).
רוטב:
חצי מיכל שמנת חמוצה, 3 כפות מיונז וכפית חרדל דיז'ון, קצת מלח ופלפל.
לפני ההגשה אפשר להוסיף בצל ירוק ומלפפון טרי אחד.

סלט וולדורף
3 תפוחים גראנד סמית גדולים- מקלפים וחותכים לקוביות וכדי שלא ישחירו סוחטים עליהם מיץ לימון.
מוסיפים קופסה של אננס חתוכים לקוביות, 5 גבעולי סלרי (רק החלק העסיסי והירוק) פרוסים דק, וכוס אגוזי מלך. אם רוצים אפשר להוסיף גם חתיכות אפרסק. מערבבים את הכול בעדינות ומוסיפים 4-5  כפות מיונז.
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה