יום שבת, 15 בספטמבר 2012

תבשיל כוסמת וירקות

תבשיל כוסמת וירקות- משובח!
את המתכון הבא גיליתי בתקופה הטבעונית הקצרה שעברה עלי. אני לא אוהבת כוסמת באופן כללי, אבל המתכון הזה מצליח לנטרל את טעם הגרביים הרטובות שיש לזה וזה יוצא ממש טעים!

מה צריך:
חצי קילו כוסמת
4 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
1 בצל יבש גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים קצוצים
1 גזר מגורר בפומפייה גסה
2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
3 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
מה עושים:
מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא- בצל, שום, פטריות, פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כעשר דקות תוך בחישה בכף עץ.
שוטפים את הכוסמת במים חמים, מוסיפים לסיר ומאדים למשך מספר דקות נוספות.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כחצי שעה. מקשטים בפטרוזיליה.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה