יום רביעי, 3 באוקטובר 2012

עוגת מרנג תלת שכבתית

 
אני אוהבת שוקולד ותמיד מגיבה בחשדנות לכל עוגה או גלידה שלא עשויות משוקולד. ואני גם בכלל לא מתה על מרנג, אבל העוגה הזאת היא באמת יוצאת דופן- עוגה מדהימה, נימוחה, עשירה וטעימה בצורה אקסקלוסיבית.

לעוגה יש 3 שכבות- שכבת בצק פריך, שכבת קרם ושכבת מרנג. משך ההכנה הוא בערך שעתיים והיא דורשת יום של קירור לפני הגשה.



























שכבת המרנג:
6 חלבון
כוס סוכר
קורט מלח
כף מיץ לימון

מקציפים את החלבון עם מיץ הלימון והמלח - אפשר מיד להקציף מהר. ברגע שהקצף נהיה לבן מוסיפים בהדרגה כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד שהקצף הופך יציב.
פורסים נייר אפייה על תבנית ומשטחים עליו את הקצף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, לפחות לשעה ורבע. זה צריך להיות בגוון קרם ורדרד ויבש. כשיוצא מהתנור הופכים אותו על מגבת ומורידים את שכבת נייר האפייה בעדינות שלא יתפרק.

בזמן שהעסק נמצא בתנור מכינים בצק פריך:
6 חלמון
2 כפות סוכר שטוחות
קורט מלח
200 גרם חמאה
350 גרם קמח תופח  אוסם

את כל המצרכים לשים יחד לבצק. לוקחים תבנית, מרפדים בנייר אפיה ועליו משטחים את התערובת עם הידיים. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לבערך חצי שעה- עד שנראה ממש מוזהב- חום בהיר.

קרם קפה:
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
פודינג וניל
כפית קפה נמס (לא חייבים אבל זה מוסיף טעם מגניב)

מקציפים את הכל יחד, מתחילים לאט ואז מעלים מהירות בהדרגה. מצננים את הקרם במקרר לפחות שעה.

כאשר הבצק הפריך מתקרר מתחילים להרכיב את העוגה: על שכבת הבצק הפריך מורחים את הקרם ומעליו מניחים בעדינות את המרנג. נותנים לעוגה לפחות 24 שעות להתארגן עם עצמה ולספוג טעמים בין השכבות.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה