יום שני, 10 בפברואר 2020

עוגת יומולדת קרין גורן - עם שינויים והתאמות

גרסה עם פחות סוכר 

כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
חצי כוס או 100 גרם סוכר לבן
4 ביצים L
1כוס אבקה להכנת שוקו או: 3/4 כוס קקאו ו 1/3 כוס סוכר
מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
1כוס קמח תופח, או כוס קמח רגיל ושקית אבקת אפיה

ציפוי שוקולד:
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
120 גרם שוקולד חלב או חצי מריר חצי חלב

טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה