יום שבת, 15 בספטמבר 2012

מרק אפונה ונקניקיות

מרק אפונה ונקניקיות
המרק החורפי הכי טעים שיש, רק נזכרת בו ובא לי להכין אותו שוב!


מצרכים:
אפונה
גזר
שורש פטרוזיליה
בצל
200-300 גרם נקניק / בשר מעושן


אופן הכנה:
משרים 2 כוסות אפונה בהרבה מים ללילה, בבוקר מסננים את המים ושוטפים במסננת במי ברז.
מעבירים לסיר ומכסים עם מים רותחים, רק בס"מ מעל האפונה, מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה.
מבשלים על אש קטנה ומוסיפים מים רותחים כשיש צורך (כך האפונה תהיה יותר רכה) משאירים חצי מכוסה משהו כמו שעה עד שאפונה מוכנה כמו פירה כמעט. מוסיפים פלפל ומלח.
מטגנים בצל במחבת עם 4 כפות שמן כשהוא מזהיב מוסיפים כל מיני נקניקים או בשר מעושן, סה"כ 200-300 גרם, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומעבירים למרק, מבשלים עוד 10 דקות.
את המרק אפשר להגיש עם קרוטונים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה