יום שבת, 15 בספטמבר 2012

תוספות מהשף

תוספות שאני אוהבת במיוחד שהגיעו אלי באדיבותו של גבי ניניו, גאון קולינרי במהותו.

הום פרייז
המתכון האמיתי של ההום פרייז של דיקסי! מאז שגיליתי את תפו"א הקסום הזה  אני מבלה שעות בחלומות בהקיץ עליו ועל מושלמותו הקופצנית.

מה צריך:
4 תפו"א
1 בצל גדול לבן
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב צ'ילי חריף
50 גרם חמאה

מה עושים:
חותכים תפו"א לקוביות קטנות, מטגנים בשמן עמוק שמכסה את התפו"א (בסיר) על אש גבוהה עד שיזהיב ואז מוציאים מסננים ומייבשים על נייר. מוציאים תפו"א ובאותו שמן מטגנים רצועות בצל עד שיזהיב ואז מסננים ומייבשים על נייר סופג. שמים בקערה את רוטבי הצ'ילי והחמאה וממיסים במיקרו חצי דקה. מערבבים עם תפוחי האדמה והבצל. בתאבון!!!

פתיתים
אני מתה על פתיתים והמתכון הזה הוא פשוט הכי טוב שיש וגם ממש קל להכנה

מה צריך:
1 בצל גדול
כוס פתיתים
3 כפות שמן
כפית רסק
מלח ופלפל

מה עושים:
קוצצים בצל ומטגנים עד שמזהיב, מוסיפים פתיתים ורסק יחדיו, מערבבים ומטגנים קצת – 2 דקות. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים. מערבבים תוך כדי בישול, בערך 8 דקות על אש בינונית. מוסיפים הרבה מלח ופלפל.

בשר עם במיה בתנור
מתכון של אמא של גבי, שגרם לי לאהוב את הירק השנוי במחלוקת הזה!


מצרכים:


בשר שריר
במיה קטנה (להסיר שפיץ)/ קפואה
3 עגבניות
1 פלפל ירוק חריף

הכנה:
לחתוך לקוביות את בשר השריר. מבשלים במים עם אבקת מרק עד שהוא ממש רך- בערך שעה וחצי. נותנים לו לעמוד הרבה זמן.
מקלפים 3 עגבניות, פלפל ירוק חריף אחד.
לוקחים חצי כוס מהמים בהם בושל הבשר ומערבבים עם כף רסק עגבניות.
בתבנית גדולה של תנור משטחים את כל הרכיבים. מוסיפים הרבה מלח ופלפל. מכניסים לתנור עטוף בנייר כסף לשעה וחצי. לבדוק שהבמיה רכה ואז להוציא נייר כסף ולהשחים בתנור עד שיהיה קצת שרוף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה