יום שלישי, 4 במרץ 2014

תוספות אמייזבולז - תפוח אדמה

מאז שאני זוכרת את עצמי תפוח אדמה היה הדבר שהכי אהבתי לאכול (מלבד גלידה אבל זה כבר קשור לקיבה אחרת לגמרי). תפוחי האדמה של אמא שלי שהכי טעימים לי, הם שני המתכונים האלה, האחד באפייה והשני בבישול.

תפו"א בתנור

4 תפו"א גדולים- חותכים לחצאים ופורסים פרוסות דקות. לא מפרידים ומניחים באותה צורה בתבנית פיירקס.
חותכים בצל לעיגולים דקים ומניחים מעל תפוחי האדמה. מוסיפים פטריות (אופציונלי) מלח ופלפל- די הרבה. מלמעלה שופכים שמנת מתוקה לאפייה (לא אחוזי שומן גבוהים) מניחים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. ואופים שעה לפחות. רואים שהשמנת נעלמת..

תפו"א מבושל עם שמיר
לא מתכון לילדים! כשהייתי קטנה לא מצאתי בו שום חן

מבשלים 4 תפו"א ברבעים עם מלח ובלי קליפה. מסננים היטב ומוסיפים הרבה שמיר קצוץ, מועכים ומוסיפים 2 שיני שום ו- 50 גרם חמאה. מכסים ונותנים לעמוד כמה דקות כדי שיספוג את טעמים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה