יום חמישי, 20 באפריל 2017

אוקונומיאקי - לביבת ירק יפנית ענקית

בעל דיבר על אוקונומיאקי בעיניים בורקות עוד לפני שהגענו ליפן. אכלנו אותו בכמה מסעדות, וזה היה בין המאכלים הראשונים שלמדתי להכין ביפן. יש המון גרסאות למאכל הזה, זו הכי פשוטה ומצליחה תמיד. המאכל מצריך 2 רטבים יעודיים - רוטב אוקונמיאקי שדומה קצת לרוטב טריקאקי, ומיונז יפני. ביפן מוכרים גם קמח מיוחד לאוקונמיאקי, אני עושה עם קמח רגיל ולדעתי אין הבדל. אפשר להוסיף בייקון / נקניק / פירות ים או להשאיר את זה כמו שזה צמחוני.

מה שצריכים: 
300 גרם כרוב חתוך דק
בצל ירוק קצוץ

ביצה
חצי כוס קמח
חצי כוס מים

מה שעושים:
קוצצים בצל וכרוב ומערבבים
בקערה אחרת מקציפים ביצה עם קמח ומים.

מערבבים את שתי התערובות. מחממים מחבת עם שמן. שופכים את התערובת ומהדקים אותה היטב עם תרווד. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהשוליים מזהיבים והופכים לצד השני- להקפיד להפוך כגוש אחד! להשאיר עוד כמה דקות בלי מכסה.

מעבירים לצלחת ומזלפים מעל את רוטב האקונומיאקי בספירלה ומעל את במיונז בפסים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה