יום שבת, 8 באפריל 2017

עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח

עוגת שוקולד ואגוזים כשרה לפסח
מתכון ותיק שאמא שלי השיגה מחברה לעבודה לפני 20 שנה או יותר, אז עוד היה כתוב לשים מרגרינה! חברה אחרת כתבה אותו בכתב יד, ומאז הוא שמור אצל אמא שלי בתוך ספר בישול.

מה צריכים:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 כפות חלב
200 גרם אגוזים
מיץ לימון
8 ביצים מופרדות

מה עושים: 
מרסקים 200 גרם אגוזים - אבל שישארו חתיכות נחמדות ולא אבקה.
מקציפים 8 חלבונים (אפשר ישר על שיא המהירות) עם קורט מלח, וכפית מיץ לימון. כשהקצף רב מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
שוברים שוקולד, מוסיפים קצת חלב וממיסים על האש או במיקרו. מוסיפים 150 גרם חמאה. מערבבים במהירות ואז מוסיפים גם 8 חלמונים. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
שופכים את תערובת השוקולד על תערובת הקצף ומקפלים. מוסיפים את האגוזים השבורים ומקפלים.

מחממים תנור על 190 מעלות.
משמנים תבנית פיירקס.
שופכים לתוכה חצי מהתערובת או 3/4 ממנה איך שרוצים. אופים כחצי שעה - בודקים שקיסם יצא יבש - מוציאים מהתנור ומיד שופכים על זה את שארית התערובת שתיספג ותשקע בתוך העוגה. מצננים, מעבירים למקרר.
מוכן!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה